Turmericul, o adevărată comoară pentru sănătate! De ce să optezi pentru SUC și nu pentru praf?

comoara-sanatate2-infograficTurmericul, o adevărată comoară pentru sănătate!

De ce să optezi pentru SUC și nu pentru praf?

Utilizat în principal în bucătăria tradițională indiană, dar nu numai, turmericul este o planta erbacee de origine asiatică, ce aparține familiei Zingiberaceae, din care face parte chiar și ghimbirul. Totuși, aceasta nu este singura întrebuințare, căci de-a lungul timpului, oamenii au descoperit că este deosebit de benefic împotriva unor afecțiuni.
Mai exact, potrivit DcNews, planta de turmeric are puteri miraculoase de vindecare. Considerat a fi cel mai puternic antioxidant natural, turmericul, care face parte din familia ginsengului, are proprietatea de a trata și preveni peste 500 de afecțiuni, încă de acum 2.000 de ani. În ciuda faptului că se găsește și sub formă solidă (praf de turmeric) și lichidă (suc de turmeric), ultimul din urmă este mult mai benefic pentru sănătate, deoarece este mult mai concentrat.

Ce conține Turmericul?

Potrivit specialiștilor citați de csid.ro, o rădăcină de turmeric conține uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide.

Ce acțiuni are Turmericul?
Ei bine, potrivit DcNews.ro, planta de turmeric este deosebit de benefică pentru sănătate. Nu doar că tratează durerile de stomac, anumite probleme ale pielii, musculare ori artrita, colicii, hepatita, ci este un adevărat împotriva afecțiunilor de inimă, a îmbătrânirii celulare și a cancerului. Toate aceste proprietăți sunt puse pe seama curcuminei, substanţa activă conţinută de tumeric, căreia i se atribuie proprietătile anticanceroase cele mai puternice din natură.
De asemenea, conform garbo.ro, turmericul conţine curcuminoide, substanţe biologice active ce se găsesc în curcumina şi care au proprietăţi antioxidante puternice, astfel că neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi şi apară organismul de bacterii. Curcumina este cea care îi conferă turmericului culoare galben-portocalie, iar oamenii de ştiinţă îi atribuie acestei substanţe efectul medicinal vindecător. Se estimează că în 100 g de turmeric se află 3-5 grame de curcumina.
Mai mult decât atât, turmericul are proprietăţi antiinflamatorii excelente, ce au rolul de a diminua durerea cauzată de artrită sau osteoporoză. Folosit de secole în medicină ayurvedică drept remediu împotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicină UĂ în 2006 confirmă într-adevăr efectul anti-artrită al turmericului. Totodată, turmericul poate contribui şi la reducerea inflamaţiei asociate cu astm. Adaugă o linguriţă de pudra de turmeric într-un pahar de lapte cald şi bea acest remediu homemade eficient.
GreenMedInfo.com precizează, de asemenea, că a analizat peste 400 de studii aflate în baza de date a Bibliotecii Naţionale de Medicină, și a descoperit peste 580 de potenţiale beneficii ale turmericului şi ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicaţia a spus despre plantă despre curcumă că ar fi chiar „cea mai importantă plantă a lumii”.

OFERTA: Sucul de Turmeric  se poate comanda cu reducere de 23%  de pe linkul de AICI.

Printre altele, turmericul protejează împotriva bolilor cauzate de iradiere, reduce nivelul inflamaţiilor din organism, protejează împotriva toxicităţii metalelor grele, previne şi suprimă boala Alzheimer, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură, protejează funcţiile hepatice, distruge cancerul rezistent la medicamente, ajută in mentinerea sănătății creierului, scrie DcNews.

julian

Medicul nutritionist Julian Whitaker, autor al cărții ”Reversing Diabets, citat de sănătate.bzi.ro, susține că ingredientul active din turmeric, curcumina, are proprietatea de a bloca activitatea ciclooxigenazei 2, o enzimă care activează o serie de hormoni ce provoacă durere.

 

 

 

 

Ba mai mult, el susține că beneficiile pentru sănătate ale curcuminei sunt aproape nelimitate, aceasta fiind:

 •  antibacteriană
 •  antimicrobiană
 •   un luptător puternic împotriva cancerului
 •  antihistaminic natural.

 

Mai mult decât atât curcumina poate ajuta la prevenirea sau tratarea a mai multor afecțiuni:

 •  Alergii
 •  Guta
 •  Hipertensiune arterială
 • Artrita (și toate tipurile de inflamație)
  • Diabet zaharat

 

Alte beneficii

 • Ajuta functionarea optima a ficatului si are rol important in detoxifiere, prin neutralizarea unor toxine si protejarea celulelor hepatice.
 • Efecte pozitive dovedite in lupta cu boala Alzheimer si Chron.
 •  Mai multe tipuri de cancer.

Studii Efectuatecancer university

În plus, mai multe studii efectuate de către cercetătorii de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center au arătat că acest ingredient activ, curcumina, a fost cel mai eficient în reducerea inflamației și lupta împotriva cancerului (inclusiv pancreatic și cancer de sân), decât orice altceva studiat : ,,Nu am identificat niciun tip de cancer care sa nu fie influențat de curcumină. Motivul: curcumina este atât de eficientă împotriva cancerului deoarece ea lovește nu doar o singură grupare de celule afectate, ci zeci de conglomerate de acest fel implicate în dezvoltarea cancerului, spune Bharat Aggarwal , Ph.D., unul dintre cercetători, potrivit pentru theguardian.com.

Care este modul de administrare al turmericului?
Chiar dacă poate fi consumat sub formă de pudră, câte o linguriță de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe, specialiștii de la Universitatea din Chicago recomandă sucul de turmeric, deoarece efectele sunt mult mai puternice.

Ce este pudra de turmeric?
Potrivit dezvoltarium.ro, rădăcina de turmeric este uscată la soare și apoi transformată într-un praf galben-auriu. Utilizat în toate colțurile lumii, acesta conține fier și potasiu, dar și curcumină, un antioxidant puternic, ce ajută la combaterea radicalilor liberi. Ba mai mult, acesta este efficient în reglarea nivelului de colesterol din sânge și ajută la prevenirea plăcii și la reducerea inflamației în celulele creierului.

Totuși studiile au arătat, de-a lungul timpului, că pudra este mai puțin eficientă. Printre cei care au analizat diferențele s-a numărat și Dr. Ajay Goel, care a descoperit că praful de turmeric cu doar 2-5% mai puțin eficientă decât antidepresivele farmaceutice, iar ceea ce este și mai important, este că nu produce efecte secundare. ,,Sincer vă spun că avem un remediu natural, care este cu doar 2% mai puțin eficace decât medicamentele farmaceutice, iar acest 2% nu înseamnă nimic, este o diferență extrem de mică”, a declarat prof. Goel, el adaugând că ,,turmericul este foarte sigur și în cazul în care se consumă în cantități mari”.

În același timp, potrivit secretele.com, oamenii de știință sunt de părere că planta de turmeric ameliorează depresia, însă nu au stabilit asta cu exactitate. Totuși, ei sunt de părere că turmericul blochează enzimele care cresc riscul apariției depresiei, reducând nivelul de citokine, care pot afecta răspunsul organismului la stres.

Ce este sucul de turmeric?
Cunoscut sub numele de Manjal Pal, laptele de turmeric este un amestec inedit de lapte cald cu pulbere de curcumină.
Dacă în trecut era utilizat în Tamil Nadu, sudul indiei, ca remediu împotriva febrei, conform bio-plafar.ro, în prezent, laptele de turmeric este o băutură miraculoasă care se consumă seara, de regulă, și ale cărei beneficii sunt extraordinare.
Mai exact, conform thesweeterthejuice.com, acesta crește imunitatea organismului, îmbunătățește sănătatea digestiei, detoxifiază ficatul, reglează metabolismul și ajută la reglarea greutății corporale, acționează împotriva presiunii sangvine ridicate, îmbunătățește memoria și funcțiile creierului, micșorează nivelul trigliceridelor.

OFERTA: Sucul de Turmeric  se poate comanda cu reducere de 23%  de pe linkul de AICI.

BeFunky Designbnm

Pentru informatii suplimentare despre suc, consultatii, scheme de tratament acordate de catre Terapeut biofeedback, Dolbea Loredana, rog sa ne contactati la numarul de telefon: 0735.156.591

De ce să optezi pentru SUC și nu pentru praf?

Studiul Kirlian in care se vede ca sucul este mult mai puternic si eficient decat praful de turmeric!
A fost utilizat un sistem complex, original, de achizitie de imagini electrostatice in electroluminiscenta, de frecventa inalta, de tip KIRLIAN, cu ecran electrod transparent, expunere la lumina ambientala, software de achizitie si prelucrare de imagine, controlat si dispozitiv de spectrometrie MINOLTA, modificat, controlat prin software dedicat.
In imaginea obtinuta pe suc de turmeric 100% presat la rece se observa descarcari luminiscente de tip granular, confluente si difuze cu o medie a intensitatii luminoase relative de cca 78p din 100p posibile, fapt care denota un grad crescut de activitate moleculara in solutie. Inregistrarile spectrometrice succesive pun in evidenta o deplasare a spectrului KIRLIAN intre 623 nm si 782 nm, cea ce denota o deplasare spectrala, predominent spre rosu, ceea ce poate semnifica o activitate organica, predominant antiinflamatorie.
In imaginea prezentata si obtinuta pe o solutie fiziologica de extract de Curcumin pur 1000 mg in 30 ml solutie fiziologica 9%, se pune in evidenta o intensitate luminoasa scazuta cu cca 45% comparativ cu imaginea obtinuta pe suc cu concentratie 100% suc turmeric presat la rece si o distributie compact difuza a descarcarii electroluminiscente de tip KIRLIAN. Spectrul in cazul acestei solutii de Curcumin este inregistrat in domeniul intre 570nm – 664 nm, ceea ce poate semnifica o activitate predominent antioxidanta.

Untitled3

Inregistrarile spectrometrice succesive pun in evidenta o deplasare a spectrului KIRLIAN intre 623 nm si 782 nm, cea ce denota o deplasare spectrala, predominent spre rosu, ceea ce poate semnifica o activitate organica, predominant antiinflamatorie in cazul sucului de Turmeric.

Spectrul in cazul acestei solutii de Curcumin este inregistrat in domeniul intre 570nm – 664 nm, ceea ce poate semnifica o activitate predominent antioxidanta.

 

OFERTA: Sucul de Turmeric  se poate comanda cu reducere de 23%  de pe linkul de AICI.

 

Recunoastere INTERNATIONALA a sucului de TURMERIC si in ROMANIA. Medicii accepta, in sfarsit, meritele acestui suc de TURMERIC care a ajutat foarte multe persoane.

Vezi filmuletul cu prezentarea sucului de TURMERIC la ”Al V-lea Congres National cu  Participare Internationala de Medicina Integrativa“ la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa “Prof. Dr. Florin Bratila”

Cum poți consuma turmericul?

Considerat un condiment exotic, turmericul poate fi consumat, în principal, în mâncăruri, dar și în prepararea unor sucuri delicioase, care nu doar că vă vor răsfăța papilele, ci vă vor oferi un plus de nutrimente esențiale în funcționarea organismului.
Având în vedere faptul că turmericul este solubil în grăsime, iar dacă este consumat altfel, este deosebit de greu să fie absorbit în sânge, specialiștii de la naturalsociety.com vă recomandă să includeți în dietă curry-ul, care conține o cantitate însemnată de turmeric. Acesta poate fi folosit în fel și fel de mâncăruri.
De asemenea, puteți opta pentru laptele auriu, care este o adevărată comoară pentru sănătate. Pentru a-l prepara este nevoie să dizolvați o pasta de turmeric cu apă și lapte sau ulei de nucă de cocos. Poate fi păstrat la frigider vreme îndelungată.
Mai mult decât atât, vă puteți prepara o băutură delicioasă folosing o jumătate de cană mango tăiat cuburi (sau ananas), o banana, o jumătate de linguriţă de turmeric, 2 felii de ghimbir. Toate ingredientele se amestecă în blender.


oferta-turmeric2Cum mai poate fi consumat în mod sănătos turmericul?

-presărând puțină pudră pe un avocado
-dizolvând pudra de turmeric într-o linguriță de apă înainte de a o introduce într-un smoothie
-amestecând turmericul cu ulei de măsline înainte de a-l consuma cu legumele
-consumând turmericul cu piper negru – ,,Amestecarea piperului cu mâncarea pe bază de turmeric crește acțiunea curcuminei de 1000 de ori, datorită proprietăților picante ale piperinei”, spune nutriționistul Stacy Kennedy, pentru menshealth.com

Așadar, având în vedere numeroasele beneficii pe care le are turmericul asupra sănătății nu ezitați să-l consumați. Vă recomandăm Turmeric Curcuma de la Blue Diamond, un suc 100 % natural, obținut prin presarea rizomilor de turmeric proaspăt, ceea ce înseamnă că este mult mai concentrat față de produsele existente pe piață. Ba mai mult, acesta este obținut prin presarea rădăcinilor de curcumă proaspătă, ce este obținută din agricultură ecologică, rizomii fiind cultivaţi fără pesticide sau îngrăşăminte chimice.
Totodată, nu ezitați să încercați acest suc care se deosebește față de celelalte produse existente la ora actuală pe piață atât prin calitatea turmericul, cât și prin tehnica inovatoare de extracţie care permite fixarea şi păstrarea uleiurilor volatile din rizomi, pentru a capta şi reţine toţi fitonutrienti şi ingredientele active , unul din cei mai importanţi fiind uleiul esenţial curcumina.

OFERTA: Sucul de Turmeric  se poate comanda cu reducere de 23%  de pe linkul de AICI.

 

Uleiul esenţial de turmeric proaspăt activează absorbţia curcuminei în organism pentru o eficientă maximă, prin urmare, nu este nevoie, că de exemplu la produsele obţinute din praf de curcumă, de piperină pentru ai mari capacitatea de absorbţie.
La fel ca și în cazul sucurilor preparate din fructe, este recomandat să optați pentru sucul natural de turmeric și nu pentru praf.

Așa cum numeroși medici recomandă sucurile naturale, pregătite din fructe proaspete și nu pe cele preparate din fel și fel de siropuri ori plicuri, așa este indicat și sucul de turmeric, nu praful.

Turmericul este cel putin la fel de eficient ca medicamentele

Specialistii au ajuns la concluzia ca turmericul poate inlocui cu succes medicamente ca:

1. Lipitor/ Atorvastatina (medicament care lupta impotriva colesterolului marit). In anul 2008 a fost publicat un studiu ce a dovedit ca substantele continute de turmeric pot lupta la fel de eficient ca Atorvastatina ( Lipitor este denumirea medicamentului) in disfunctiile endoteliale, principala patologie a vaselor sangvine care pot duce la ateroscleroza. De asemenea, a avut efecte benefice si in cazul celor care sufera de diabet (tipul 2).Pentru alte studii despre tratarea colesterolului marit cu turmeric in acest articol : http://www.greenmedinfo.com/substance/curcumin

 

2. Corticosteroizii (eficienti in reducerea tumorilor, reactiilor cutanate, etc). In mod normal, aceste substante sunt produse de corpul nostru; se pot achizitiona si sub forma de medicament, dar pot aparea reactii adverse. Din fericire, inca din anul 1999 se stie ca antioxidantul CURCUMINA, continut de turmeric, poate avea acelasi efecte ca si corticosteroizii, in tratarea uveitei, o boala teribila ce afecteaza ochii. In 2003 s-a demonstrat ca turmericul ( mai exact, curcumina) este foarte eficient in lupta impotriva cancerului, efectele sale fiind comparate cu cele ale Dexametazonei, un medicament recomandat in cazuri de insuficienta corticosuprarenala, edem cerebral acut; asociat chimioterapiei antineoplazice ca antiemetic.

 

3. PROZAC si alte antidepresive. Un studiu publicat in 2011 in jurnalul Acta Poloniae Pharmaceutica arata ca ANTIOXIDANTUL CURCUMINA a redus cu succes comportamentul depresiv, in studiile realizate.

 

OFERTA: Sucul de Turmeric  se poate comanda cu reducere de 23%  de pe linkul de AICI.

 

4. ASPIRINA (pentru subtierea sangelui). Conform anumitor studii realizate in urma cu aproape 20 de ani, s-a demonstrat ca CURCUMINA din turmeric ii poate ajuta pe oamenii predispusi la tromboza vasculara; Aceasta lupta impotriva cheagurilor de sange (tromburilor, in termeni medicali) care duc la aceasta afectiune; eficienta in terapia anti-artrita.

 

5. Medicamente ANTIINFLAMATOARE. In 2004 un studiu publicat in jurnalul Oncogene (o publicatie internationala care publica saptamanal informatii si cercetari legate de cancer) a declarat ca antioxioxidantul CURCUMINA este o alternativa foarte buna pentru medicamente ca: aspirina, ibuprofen, feni-butazona, diclofenac, dexametazona si alte antiinflamatoare care s-au dovedit a fi eficiente in lupta cu celulele afectate.

 

6. Oxaliplatin (medicament chemoterapie): Un studiu publicat in anul 2007 in Jurnalul international de Cancer a gasit faptul ca curcumina se compara favorabil cu oxaliplatin.Pentru resurse optionale puteti intra pe linkul:  Date despre curcumin si cancer 

7. METFORMINA (medicament destinat diabeticilor). Cercetatorii din domeniul biochimiei au explOrat efectele curcuminei in cazul diabetului si au ajuns la concluzia ca acest antioxidant activeaza AMPK (enzima care contribuie la producerea glucozei) si anuleaza efectelele genei gluconeogenice (care suprima productia de glucoza in ficat) in celulele hepatomice (canceroase din ficat). Iar asta nu este tot. S-a descoperit ca CURCUMINA este de la 500 pana la 100 000 de ori (in forma cunoscuta ca si tetrahidrocurcuminoide –THC) mai puternica decat metformina in activarea AMPK.

Incheiem cu cea mai importanta „contributie” a TURMERICULUI (CURCUMINA). Dupa cum probabil stii deja, turmericul este extrem de eficient atunci cand vorbim de boli cronice, precum CANCERUL. Astfel, turmericul are proprietati terapeutice remarcabile, fiind o competitie serioasa pentru medicamentele traditionale, folosite in aceste cazuri.

Asa ca, daca anumite tipuri de cancer sunt rezistente la medicamentatia „clasica”, nu la fel se intampla si in cazul turmericului, acesta demonstrandu-si eficacitatea impotriva acestor cancere rezistente la chimioterapie si la terapia cu radiatii ( mai multe informatii aici: http://www.greenmedinfo.com/disease/cancers-drug-resistant)

In momentul de fata, exista mai bine de 27 de studii care arata ca antioxidantul curcumina poate induce moartea celulelor sau sensibilizarea celulelor canceroase rezistente la medicamente multiple in cazul tratamentelor conventionale.

Avand in vedere toate aceste studii si cercetari in cazul TURMERICULUI (curcumina), nu este de mirare ca din ce in ce mai multi oameni il folosesc ca tratament alternativ sau adjuvant in tratarea bolilor cronice, precum cancerul si multe altele, pe care le-am enumerat mai sus.

Acestea fiind spuse, incepe sa folosesti doze mici de turmeric in fiecare zi, daca este posibil. Pe langa faptul ca mancarea ta va fi mai aromata si mai gustoasa, poti fi sigur ca sanatatea ta va fi protejata.

Desigur, ar fi bine sa cumperi doar TURMERIC certificat organic, pentru a beneficia de toate propritatile sale extraordinare.

Surse articol: http://eatlocalgrown.com/article/12482-science-confirms-turmeric-as-effective-as-14-drugs.html

http://suntsanatos.ro/s-a-demonstrat-stiintific-turmericul-este-mai-puternic-decat-medicamentele-3726.html

 

 

OFERTA: Sucul de Turmeric  se poate comanda cu reducere de 23%  de pe linkul de AICI.

 

Dna. Dr. Carmen P. despre Suc 100% Pur Turmeric curcuma

 

Motive:

– Faptul că are un conținut mai mare de nutrienți, care sunt benefici pentru sănătate

– Efectele produse de acestea asupra corpului tău vor fi mult mai vizibile.

De-a lungul timpului numeroase ambalaje au arătat că, spre exemplu, sucul de portocale conține numai 5 % pulpă de portocală, în timp ce restul de ingrediente sunt coloranți și altele. Ei bine, în ceea ce privește sucul de turmeric de la Blue Diamond, acesta este 100% natural, preparat din ingrediente proaspete, spre deosebire de praful de turmeric care este obținut prin prelucrarea rădăcinilor de turmeric uscate, care, evident, și-au pierdut o parte din nutrimente.

Mod de administrare: 15 ml (1 lingură) suc turmeric zilnic, pur sau diluat cu puţină apă sau suc natural prospăt de fructe neîndulcit de preferinţă dimineaţă pe stomacul gol cu 15 – 30 de minute înainte de micul dejun dacă nu există o altă recomandare a medicului dumneavoastră curent.

Atenţionare: Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie turmericul şi doar sub indicaţia medicului.

Referințe:
Turmeric curcuma https://remediulnaturii.roprodus/turmeric-curcuma-250-ml/
Reduce inflammation with a turmeric cocktail http://www.youngandraw.com/reduce-inflammation-with-a-turmeric-cocktail/
Arome exotice – Ce este turmericul și cum îl folosești http://www.foodstory.ro/in-bucataria-ta/arome-exotice-ce-este-turmericul-si-cum-sa-il-folosesti
Turmeric http://www.nutrition-and-you.com/turmeric.html

Licoarea miraculoasă cu peste 500 de beneficii – Distruge cancerul și previne îmbătrânirea hhttp://www.dcnews.ro/turmeric-peste-500-de-beneficii-distruge-cancerul-previne-imbatranirea-si-trateaza-inima_462425.html
Turmeric history how to use benefits http://www.stylecraze.com/articles/turmeric-history-how-to-use-benefits/