Stiai ca Veninul de vipera este mai pretios ca aurul?

Veninul viperei cu corn (Vipera ammodytes ammodytes) este cunoscut inca din timpuri stravechi, de pe vremea dacilor, pentru efectul curativ pe care il detine.

Pe teritoriul Romaniei, specia poate fi gasita in Muntii Banatului, in sudul Apusenilor, in vestul Muntilor Retezat, in Depresiunea Cernei, la Cetatea Devei, la Portile de Fier si, izolat, in Brasov.

Veninul de vipera este un eficient antireumatic, antiartritic, un puternic analgezic, iar in combinatie cu diverse plante isi sporeste efectele.

Este un puternic imunostimulator si prezinta efecte in tratarea reumatismului si artritei.

Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate foarte bune, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti si contribuie la cresterea flexibilitatii articulatiilor.

In prefata cartii “Otrava de aur”, coordonata de Andrei Tinu din Bucuresti, Alexandru Bogdan Prof.Dr.Ing scrie: „Veninul unor specii de serpi reprezinta cu adevarat Otrava de aur, deoarece este o sursa bogata de enzime, proteine si de alte molecule farmacologic active, constituindu-se totodata intr-o sursa valoroasa pentru diferitele tratamente , nu doar in medicina traditionala, ci si in cea alopata.”

Datorita continutului proteic si enzimatic complex, veninul de vipera este folosit in diferite domenii: genetica, biochimie, industria farmaceutica si in produsele cosmetice de intretinere faciala.

Veninul de vipere este un lichid limpede, de regula incolor, inodor, cu gust usor acid, foarte vascos, care se usuca repede la temperatura camerei.11017200_942918552395720_6114336486622564892_n

 

 Iata cateva beneficii ale veninului de vipere descoperite de oamenii de stiinta:
• Combate ridurile
• Benefic bolnavilor de artrita
• Previne atacul de cord
• Influenteaza pozitiv vindecarea unor boli precum osteoporoza, epilepsia, ulcerul, hemofilia si chiar cancerul
• Contribuie la inhibarea dezvoltarii tumorilor in cazul cancerului ovarian, cerebral si al cancerului la san.

OFERTA: Gelul cu venin de vipera  se poate comanda cu reducere de 23% de pe linkul de AICI

 Tratamentul cu venin de sarpe nu este nou!
Veninul era folosit inca de acum 4000 de ani de catre babilonieni pentru tratamentul durerii.
In afara tratamentelor de infrumusetare, veninul este folosit si in tratamentul pacientilor care au probleme cu tensiunea arteriala.
Se pare ca acesta ajuta la dilatarea vaselor sanguine si la tratarea cheagurilor de sange.
Ultimele studii au aratat ca veninul de sarpe actioneaza si asupra unor anumite tipuri de celule. Din acest motiv, se fac experimente pentru a folosi in viitor veninul sarpelui la distrugerea acelor vase de sange care poarta substante nutritive catre tesuturile afectate de tumoare, in final distrugand celulele canceroase.
De asemenea, veninul de vipera este folosit de industria farmaceutica pentru productia de medicamente antireumatice sau a serurilor antiviperine.
Veninul de vipera – un aliat impotriva ridurilor

Veninul de vipera poate fi folosit cu succes in tratamentul pentru atenuarea ridurilor, au descoperit specialistii.
Veninul determina un blocaj neuromuscular care relaxeaza musculatura faciala si are ca efect reducerea ridurilor.
Substanta din venin numita ,,neurotoxina,, actioneaza precum toxina botulinica din tratamentele antirid deja cunoscute pe piata, insa este o metoda noninvaziva, fara injectii.
Crema cu venin de vipera poate fi folosita la orice varsta pentru atenuarea ridurilor deja existente sau prevenirea apariției ridurilor fine. De asemenea, tratamentul impotriva ridurilor pe baza de venin de vipera este recomandat in egala masura atat femeilor, cat si barbatilor.

OFERTA: Crema de fata pentru riduri cu venin de vipera  se poate comanda cu reducere de 23% de pe linkul de AICI
Veninul de vipera in tratarea artritei
Veninul de vipera poate fi utilizat si in tratarea artritei. Anumite substante chimice, intalnite in veninul de vipera, cobra si de sarpe cu clopotei, ar putea sta la baza unor analgezice menite sa combata durerile cronice, sunt de parere cercetatorii.
Experimentele au aratat ca unguentele cu venin de vipera, aplicate pe zonele afectate de artrita, dau rezultate palpabile, ducand la scaderea considerabila a durerii resimtite de pacienti.
Tot acest tip de unguent contribuie si la cresterea flexibilitatii articulatiilor.

OFERTA: Gelul cu venin de vipera  se poate comanda cu reducere de 23% de pe linkul de AICI
Veninul de vipera in prevenirea atacului de cord
Veninul de vipera, alaturi de alte tipuri de venin eliminat de specii diferite de serpi, contribuie si la prevenirea atacurilor de cord si a celor cerebrale. Atacul de cord si atacul cerebral apar in urma formarii de cheaguri care blocheaza circulatia sangelui. Toxinele din veninul de sarpe pot indeparta acest pericol, actionand ca anticoagulante, fapt care a dus la aparitia medicamentelor cu venin pentru pacientii cu probleme cardiace.
Veninul de vipera si alte probleme de sanatate
Beneficiile veninului de vipera nu se opresc aici.
Studiile au demonstrat ca substantele din veninul de vipera pot influenta pozitiv vindecarea unor boli precum osteoporoza, epilepsia, ulcerul, hemofilia si chiar cancerul.
S-a constatat ca veninul de sarpe contribuie la inhibarea dezvoltarii tumorilor in cazul cancerului ovarian, cerebral si al cancerului la san.
Pe langa beneficiile veninului de vipera, este important de mentionat faptul ca si alte tipuri de venin contribuie, la randul lor, la dezvoltarea unor medicamente si tratamente revolutionare in domeniul medicinei.
Printre altele, s-a constatat ca enzimele din veninul de cobra ar putea contribui la descoperirea unui tratament impotriva bolii Parkinson si a maladiei Alzheimer.
De asemenea, substantele din veninul unei specii de cobra din Africa (Naja pallida) au oferit indicii pretioase referitoare la descompunerea membranelor celulare, fapt care ar putea determina gasirea unui tratament impotriva leucemiei.
Desi veninul este adesea corelat cu problemele pe care le cauzeaza muscatura de sarpe, substanta toxica denumita si „otrava de aur” are numeroase proprietati care s-au dovedit benefice pentru sanatate.