Informatii utile legate de crema si gelul cu venin de vipera

Informatii utile legate de crema si gelul cu venin de vipera

Crema cu venin de vipera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veninul de vipera (Vipera ammodytes ammodytes), ingredientul principal al produselor noastre, este cunoscut din timpuri stravechi pentru efectul curativ pe care îl detine.

Veninul acesteia este o hemotoxina care inhiba contractiile musculare. Are totodata o actiune anticoagulanta, veninul de vipera contine si hialuronidaza care asigura difuzarea rapida în tesuturi.

Veninul de vipera este un eficient antireumatic, antiartritic, un puternic analgezic, iar în combinatie cu diverse plante îsi sporeste efectele tocmai datorita datorita proprietatii de difuzare rapida.

Provoaca iritarea receptorilor senzoriali ai pielii si tesutului subcutanat, dilata vasele de sange, imbunatateste troficitatea tesutului.

Este un puternic imunostimulator si prezinta efecte în tratarea reumatismului.

Recomandat in : tratamentul local al durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (contuzii, entorse, luxatii) sau reumatice (poliartrita reumatoida, spondilartrita, puseuri inflamatorii acute ale artrozelor, discopatii, forme extraarticulare de reumatism, torticolis, artrite acute, inclusiv acces de guta).

Actiune: Proprietatile veninului de vipera se completeaza cu plantele din compozitia cremei (salvie, salcie si echinacea). Salvia activeaza circulatia periferica, salcia reduce procesul inflamator, iar echinacea stimuleaza imunitatea.

Aplicare: Crema se aplica în strat subtire pe locul afectat de 1-2 ori pe zi (5 g crema) şi se maseaza uşor pâna la absorbtia în piele. Este potrivita pentru efectuarea masajelor pe zonele dureroase si odata aplicata are efect de încalzire locala.

Precautii: Nu se aplica pe portiunile lezate ale pielii, în dermatite acute sau în caz de hipersensibilitate la componentele preparatului.